Voormalig Wirecard Exec in Hiding herbergt ‚Significant Sums‘ van Bitcoin: Verslag

  • Voormalig Wirecard COO Jan Marsalek is naar verluidt eigenaar van „aanzienlijke bedragen“ aan bitcoin.
  • Marsalek is ondergedoken na de onthulling van Wirecard van $2 miljard aan vermiste fondsen.

De voormalige chief operating officer voor betalingen Wirecard, die vorige maand $2 miljard aan vermiste fondsen aankondigde, heeft naar verluidt „aanzienlijke bedragen“ aan bitcoin in zijn bezit.

Volgens een rapport van de toonaangevende Duitse zakenkrant Handelsblatt is voormalig COO Jan Marsalek blijkbaar ondergedoken in Rusland en staat hij onder toezicht van de Russische militaire inlichtingendienst.

Het rapport noemt Marsalek als een sleutelfiguur in de ineenstorting van de Duitse Wirecard-divisie, na de ontdekking door accountants van 2 miljard dollar aan vermiste fondsen. Wirecard AG’s chief executive Markus Braun werd in schande gedwongen om af te treden na bijna twee decennia de positie te hebben behouden en het betalingsbedrijf werd failliet verklaard.

Handelsblatt beweert dat Marsalek „aanzienlijke bedragen“ aan bitcoin van Dubai naar Rusland bracht voordat hij onderdook, afgezien van de „dubieuze operaties“ die Wirecard uitvoerde.

De Wall Street Journal had al eerder nota genomen van de belangstelling van Marsalek voor cryptocurrencies en de mogelijkheid van de technologie om geld discreet te verplaatsen.

Een WSJ-rapport in Juli zei,

De heer Marsalek hield ervan om laat in de nacht discussies te voeren over cryptokringen en hun vermogen om geld te verplaatsen zonder een spoor na te laten.

Het Duitse betalingsbedrijf was verantwoordelijk voor de uitgifte van verschillende crypto-betaalkaarten namens bedrijven, waaronder Crypto.com.